Класика італійської кухні: салат "Капрезе"

16 березня 2018, 11:26
Вибирайте для приготування "Капрезе" тільки стиглі і солодкі помідори

Капрезе - одна з різновидів антипасто Фото: valeria_aksakova / Freepik

"Капрезе" – це справжній кулінарний символ Італії. Ще б пак, адже колір цієї закуски з помідорів, моцарели і базиліка в точності повторює кольори італійського прапора (червоний, білий, зелений).

У традиційному рецепті "Капрезе" нарізані скибочками моцарелла, помідори і листя базиліка вкладаються по черзі по колу, зверху приправляються сіллю і чорним перцем і поливаються оливковою олією.

Реклама

Салат "Капрезе"

Фото: mrsiraphol / Freepik

Реклама

Складові:

  • 2 м'ясистих помідори
  • 1 велику кульку моцарелли
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • мелений чорний перець
  • сушені італійські трави
  • зелений базилік

Рецепт приготування:

1. Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.

Реклама

2. Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо кружальцями.

3. Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.

4. Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем і італійськими травами. Прикрашаємо листочками зеленого базиліка.

Порада: капрезе можна полити домашнім соусом песто або збризнути бальзамічним оцтом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячого рулету з соусом песто. Ми також розповідали,  як запекти форель під песто з ківі і лайма.

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами: