Класика індійської кухні: карі з куркою і рисом

7 жовтня 2018, 11:00
До цієї страви чудово підійде будь-який салат зі свіжих овочів із заправкою зі сметани

Карі з куркою. Фото: depositphotos.com

Сьогодні у нас в меню найвідоміше блюдо індійської кухні – карі з куркою (або курка з соусом карі). Головна особливість – наявність суміші спецій "карі" і кокосових вершків (можна замінити звичайними), характерних для Індії. Водночас ступінь гостроти визначається додаванням перцю чилі.

Карі з куркою

Реклама

Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для карі:

  • Куряче філе – 800 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Помідори – 400 г (можна у власному соку)
  • Вершки кокосові або просто найжирніші вершки – 400 мл
  • Часник – 30 г
  • Імбир – 30 г
  • Олія – 50 мл

Прянощі:

Реклама
  • Суміш прянощів "карі" – 1 ст.л.
  • Кардамон (цілий) – 6 шт.
  • Зіра (ціла) – 1/2 ст.л.
  • Кориця (палички) – 2 шт.
  • Сіль

Гарнір:

  • Рис Басматі – 2 склянки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Селера (стебла) – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Кардамон, зіра, кориця, сіль – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Добре промиваємо рис і заливаємо його холодною водою, щоб він настоявся 15 хвилин.
  2. Філе курки миємо, сушимо, чистимо і ріжемо на сантиметрові кубики. Обвалюємо кубики в крохмалі. Часник та імбир чистимо і збиваємо блендером разом з олією в пряне пюре.
  3. Готуємо гарнір. Цибулю, моркву і селеру чистимо і ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі на середній температурі. Через 5 хвилин додаємо немелений кардамон (5 коробочок), пучку зіри і зламану паличку кориці. Ще через 5 хвилин додаємо воду (1 склянка рису – 1,5 склянки води), солимо за смаком, доводимо до кипіння, закладаємо рис. Коли рис закипить, ставимо вогонь на мінімум, закриваємо рушником і кришкою, щоб пар не йшов, і варимо 15 хвилин. Після закінчення цього часу, вимикаємо вогонь і залишаємо пропаритися ще на 5-10 хвилин.
  4. Робимо соус. Чистимо цибулю, ріжемо його на крихти, обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі.
  5. Додаємо цільні прянощі, суміш "карі" і пасту з часнику та імбиру. Тепер збільшуємо вогонь, обтрушуємо куряче філе від зайвого крохмалю і обсмажуємо його до утворення скоринки з усіх боків на сильному вогні. Солимо.
  6. Помідори рубаємо в кашу. Додаємо до курки, заливаємо кокосові вершки, куштуємо на сіль.
  7. Тушкуємо 5 хвилин, перевіряємо курку. До цього моменту повинен приготуватися рис.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу. Крім цього, ми писали, як приготувати котлети з картоплі з лососем і горошком.

Дивіться відео, як вибрати якісну курятину: