Класика французької кухні: яблучний флонярд з родзинками

11 вересня 2018, 09:53
Цей солодкий французький пиріг готується з млинцевого тіста і дуже нагадує клафуті. Різниця лише в тому, що в нього кладуть не вишню, а яблука

Яблучний флонярд. Фото: depositphotos.com

Флонярд – чудовий десерт для осені. Щоб зробити його смак більш яскравим, можна додати в тісто корицю, імбир або мелений мускатний горіх.

Флонярд з яблуками та родзинками

Реклама

Складові:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Молоко – 300 мл
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Родзинки – 50 г
  • Коньяк – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 25 г

Рецепт приготування:

  1. Змішати яйця, борошно і цукор. Додати молоко, перемішати і залишити мінімум на півгодини при кімнатній температурі.
  2. Родзинки промити в гарячій воді і залити коньяком.
  3. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Викласти в нероз'ємну форму, змащену маслом. Додати родзинки і вилити зверху тісто.
  4. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин або до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився кращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: