Китайський Новий рік: рецепт смаженого рису з креветками

29 січня 2019, 15:02
Рис по-китайськи з креветками, яйцем і соєвим соусом

У 2019 році Китайський Новий рік відзначатимуть 5 лютого. На честь свята пропонуємо приготувати смажений рис з креветками, соєвим соусом і яйцем – традиційне китайське блюдо.

Китайський смажений рис з креветками

Реклама

Складові:

  • 2 склянки відвареного охолодженого рису
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. молока або води
  • 1 середня морква
  • 1 ст. замороженого зеленого горошку
  • 3 зубки часнику
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 10 відварених тигрових креветок
  • 5 ст.л. соєвого соусу
  • дрібка солі
  • олія для смаження

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Приготувати омлет. Для цього змішати яйця з молоком і швидко обсмажити на олії. Готувати потрібно на сильному вогні, весь час помішувати, щоб утворилися окремі шматочки. Відкласти омлет в сторону.
  2. На сковороду додати ще трохи олії і обсмажити дрібно порізану моркву протягом 2 хвилин.
  3. Додати зелений горошок, креветки, дрібно порубані зелену цибулю та часник. Смажити ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
  4. Додати рис, добре перемішати, посолити і додати соєвий соус. Помішуючи, обсмажити все разом на великому вогні протягом 3 хвилин.
  5. Додати шматочки омлету, перемішати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писавпро традиції та історію Китайського Нового року. Ми також розповідали, що не можна робити в цей день

Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік: