Китайський Новий рік 2020: як спекти святковий пиріг з рисового борошна

22 січня 2020, 15:50
Пиріг няньгао – головне частування на Новий рік в Китаї

Китайський новорічний пиріг

Китайський Новий рік 2020 стартує 25 січня. На свято прийнято робити солодкий пиріг няньгао. Він готується на пару з клейкою рисової муки з додаванням коричневого цукру і сухофруктів.

Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік:

Реклама

Коли китайці збираються в гості до друзів або родичів, щоб привітати їх з Новим роком, вони обов'язково приносять пиріг няньгао. Вважається, що, якщо з'їсти його, то рік буде вдалим.

Читайте також:

Реклама

Китайський новорічний пиріг

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 330 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 чайні ложки олії + для змащування форми
  • 3,5-4 склянки води
  • 4 скибочки імбиру
  • 2 чашки темно-коричневого цукру
  • 1/2 чайної ложки меленого запашного перцю
  • 680 г клейкої рисової муки
  • 225 г рисової муки (половина мішка)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 1 столова ложка темної патоки
  • Цедра 1 великого апельсина
  • 6 сушених фініків, для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Змастіть масло дві форми для випічки діаметром 20 см.
  2. Налийте дві склянки води і додайте імбир в каструлю середнього розміру, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому або середньому вогні з закритою кришкою.
  3. Вимкніть вогонь і додайте коричневий цукор і запашний перець і розмішайте до повного розчинення цукру. Видаліть шматочки імбиру. Тепер додайте півтори чашки холодної води, щоб вона була теплою, а не гарячою.
  4. У великій мисці змішайте два види борошна, а потім повільно влийте суміш цукру і води.
  5. Ретельно перемішайте, поки рідке тісто не стане гладким (без грудок). Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру і дві чайні ложки олії. Ретельно перемішайте.
  6. Отримане рідке тісто повинно мати консистенцію згущеного молока. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи води.
  7. Вилийте рідке тісто рівномірно в дві форми. Акуратно постукайте по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Додайте в кожну форму по три фініка.
  8. Помістіть обидві форми в двоповерхову пароварку з бамбука і готуйте на пару близько години на сильному вогні (вода не повинна занадто сильно кипіти і торкатися форм).
  9. Через годину перевірте готовність зубочисткою.

Як подавати пиріг

Акуратно дістати пиріг з форми і розрізати його на шматочки. За бажанням підсмажити на сковороді з олією без запаху.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали про традиції та історію Китайського Нового року . Ми також розповідали, що не можна робити в цей день .