Католицьке Різдво 2019: рецепт англійського кексу з сухофруктами

4 грудня 2019, 15:00
Готуємо пряний кекс з сухофруктами і горіхами в духовці

Фруктовий кекс на Різдво

Фруктовий кекс вважається обов'язковою стравою різдвяного столу в багатьох європейських країнах. Він готується з дуже великою кількістю горіхів і сухофруктів.

Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс:

Реклама

Перед подачею кекс повинен настоятися протягом декількох тижнів, тому його завжди готують заздалегідь.

Читайте також:

Реклама

Різдвяний кекс з сухофруктами

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 383 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 170 г
  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 250 г
  • Сухофрукти – 400 г
  • Горіхи – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Ром, коньяк або лікер – 50-70 мл

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти помити і нарізати шматочками розміром з родзинки. Скласти в миску, залити алкоголем і дати настоятися мінімум 30 хвилин, а краще кілька годин.
  2. Горіхи подрібнити в блендері, але не занадто дрібно.
  3. В окремій великій мисці збити масло з цукром до освітлення, потім додати по одному яйця, збиваючи суміш кожен раз до кремоподібного стану.
  4. Додати борошно, ванільний цукор і перемішати до однорідності.
  5. Вмішати в тісто сухофрукти і горіхи за допомогою ложки або лопатки.
  6. Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, ретельно розподіляючи його лопаткою.
  7. Випікати в розігрітій духовці при 150 ° С близько двох-трьох годин, прикривши фольгою. Після випічки кекс слід повністю остудити, не витягуючи його з форми.

Як зберегти кекс до Різдва

Щоб різдвяний кекс став ще більш смачним і ароматним, його потрібно просочити коньяком або ромом, загорнути в плівку і дати "відпочити" в холодильнику. Деякі кухарі рекомендують витримувати цей кулінарний шедевр у холодильнику аж до чотирьох тижнів. Перед подачею кекс слід посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різдвяні кекси від Григорія Германа. "Сьогодні" також поділися рецептом яблучного кексу на Різдво від Різ Уізерспун.