Каші, що не повнять

15 травня 2014, 06:37
Каші, приготовані з цілісного зерна, можна вживати щодня

Фото: fitfan.ru

Іноді жінки в прагненні схуднути відмовляються від корисних продуктів – мовляв, "вони повнять".

Крупи виключно корисні для здоров'я. Насамперед, наявністю клітковини, яка очищає шлунково-кишковий тракт, стимулює його діяльність, виводить з організму холестерин і зайвий жир. Щоб крупи приносили користь, треба навчитися їх правильно готувати, передає myjane.ru.

Реклама

Властивості різних круп

Якщо ви хочете, щоб страви з круп не повний, а навпаки, сприяли схудненню, вживайте тільки каші з цільного, недробленого зерна.

Рис

Реклама

Рис активно виводить з організму солі і зайву рідину. Він м'яко обволікає стінки шлунково-кишкового тракту, тому корисний для людей, які страждають захворюваннями стравоходу, шлунка, кишечника.

Найбільша кількість корисних речовин міститься в нешліфованих коричневих сортах. На другому місці – пропарений рис, який відрізняється світло-жовтуватим відтінком. На третьому місці – білий шліфований рис.

Існує також чорний ("дикий") рис темного кольору. Його живильна цінність – найвища. Проте в наших магазинах він практично не зустрічається.

Реклама

Гречка

Білок гречки по своїй якості наближається до білків тваринного походження, тому він є повноцінною заміною м'ясу.

У гречці міститься речовина рутин, яке також сприяє виведенню зайвої рідини з організму. До того ж ця крупа перетравлюється набагато повільніше, ніж інші зернові, тому вона дає більш тривале почуття ситості.

Перловка

Виробляється з ячменю. Містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів.

Перловка потребує більш тривалої попередньої обробці в порівнянні з іншими крупами. Зате якщо правила її приготування дотримані, смак може бути відмінною.

Пшоно

Ця крупа перешкоджає утворенню бляшок холестеринів і також сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів. До складу пшона входять ліпотропні речовини, які допомагають виводити жир з нашого організму.

Чим заправляти кашу

Її можна заправляти молоком, вершками, йогуртом, сиром, бринзою – але тільки в невеликій кількості, лише для смаку. Або замість цього можна додати трохи меду, сиропу шипшини.

Чудова добавка – сухофрукти. Це смачно і корисно. Добре сполосніть курагу, родзинки, чорнослив, фініки, нашаткуйте їх і додайте до каші. Сухофрукти містять велику кількість мікроелементів, до того ж вони стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту і запобігають запорам.