Якщо в день з'їдати по великій фіолетовою картоплині , то можна значно знизити ризик розвитку раку , кажуть співробітники Індійського сільськогосподарського дослідного інституту , повідомляє toneto.net.
Саме у фіолетовій картоплі містяться особливі з'єднання , що допомагають вбивати стовбурові клітини раку товстої кишки. Також ці сполуки не дають раковим клітинам ділитися і поширюватися по тілу.
Стовбурові клітини – ключ до життя не тільки для здорових організмів , але і для пухлин. Тому важливо знищувати стовбурові ракові клітини. Вчені запекли фіолетову картоплю, і , виявилося, у продукту зберігалися протиракові властивості , незважаючи на термічну обробку. Після вчені виділили з картоплі екстракт і обробили ним ракові стовбурові клітини . Результати вразили фахівців : екстракт не давав клітинам рости і в підсумку вбивав їх.
Після експериментів у лабораторії вчені випробували екстракт на мишах з раком. У живих організмах екстракт також зумів подолати рак . Відомо, що в перелік активних сполук з екстракту потрапили антоціани , хлорогенова кислота і резистентний крохмаль. Останній, зокрема , стримував ріст ракових клітин .