Каннолі по-сицилійськи з рікотою: рецепт приготування

27 липня 2020, 13:07
Каннолі бувають різних розмірів – від зовсім крихітних, розміром з палець, до досить великих

Сицилійські каннолі

Каннолі – улюблений десерт на Сицилії і у всій Південній Італії. Крім цього, каннолі дуже популярні в США, куди їх завезли італійські емігранти.

Раніше ці трубочки з м'яким сиром, цукатами і горішками готували тільки з нагоди карнавалу, але з часом вони так полюбилися італійцям, що сьогодні їх можна знайти в кожному кафе.

Реклама

Каннолі з рікотою

Каннолі по-сицилійськи

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 332 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г борошна
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 50-100 мл сухого білого вина
  • 1 ч.л. какао

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 300 г рікоти
  • 100 г цукрової пудри
  • 100 мл жирних вершків
  • Цукати або горіхи – за смаком

Дивіться відео, як зробити крем для каннолі з сиру і сметани:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішати в мисці борошно з цукром, какао і вершковим маслом. Поступово вливаючи вино, замісити густе тісто. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на годину.
  2. Для начинки збити в щільну піну вершки, протерти рікоту через сито. Змішати вершки з сиром і цукровою пудрою (можна збити міксером).
  3. Тепер сформувати трубочки. Для цього потрібно тонко розкачати тісто і вирізати квадрат 10 на 10 см. Обернути трубочку цим квадратом. Місце з'єднання потрібно щільно притиснути.
  4. Розігріти олію для фритюру і обсмажити трубочки до золотистого кольору (на це піде близько 3 хвилин). Тепер, щоб позбутися зайвого жиру, викласти готові трубочки на застелену паперовими серветками тарілку.

Як наповнити каннолі кремом

Коли трубочки охолонуть, начинити їх кремом за допомогою кондитерського мішка. Краї трубочок посипати цукатами або горіхами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом солодкої піци з полуницею і рікотою, а також писали, як зробити тірамісу з апельсинами і рікотою від Джеймі Олівера.