Яку їжу не можна розігрівати двічі

29 листопада 2016, 04:48
Особливо небезпечний повторний розігрів продуктів з високим рівнем білка

Омлет краще їсти відразу. Фото: jenskiymir.com

Лікарі вважають, що деякі приготовані продукти харчування краще вжити в їжу холодними, ніж піддавати повторній термічній обробці. У такому розігріванні фахівці бачать загрозу здоров'ю, пише healthinfo.ua.

Ці продукти не потрібно заново пересмажувати, варити, гріти в мікрохвильовці, тушкувати і так далі, заявили експерти в області здорового харчування.

Реклама

Зокрема, вони порадили не розігрівати повторно вже зварений буряк. Для вживання в їжу буряк краще варити один раз, так як він відноситься до тих продуктів, які втрачають повністю вітаміни, коли їх нагрівають знову, пояснили вчені.

Особливо небезпечний в своєму шкідливому потенціал для організму, на думку лікарів, повторний розігрів продуктів з високим рівнем білка. М'ясо, яке піддається кілька разів термообробці, втрачає свої смакові якості і позбавляється корисних легкозасвоюваних білків, що розщеплюються при неодноразовому підігріванні, розповіли медики. Вживання такого м'яса загрожує порушенням в обміні речовин, метеоризмом, важкістю в шлунку і іншими розладами шлунково-кишкового тракту.

Також, за словами фахівців, не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований омлет, оскільки під час нової термічної обробки різко знижується рівень корисних мікроелементів і виростає ризик активного вироблення токсичних елементів.

Реклама

Гриби як джерело великої кількості білка в своєму складі теж при вторинній термічній обробці здатні нашкодити самопочуттю. Краще з'їсти їх холодними, – порекомендували експерти.