Яким напоєм запивати їжу вкрай шкідливо: несподівана відповідь лікарів

26 грудня 2017, 09:08
Подібна звичка сприяє тому, що людина постійно відчуває голод

Напої найкраще вживати в теплому вигляді. Фото: pixabay.com

Вкрай шкідливо запивати їжу чимось холодним, будь то вода, або інші напої з льодом. Подібна звичка, за словами фахівців по здоровому харчуванню, провокує серйозні порушення в травній системі організму.

"Якщо ви запиваєте блюдо крижаною водою або кока-колою з льодом, то їжа буквально виштовхується скороченнями шлунка. Замість звичайного переварювання їжі, яке займає кілька годин, цей процес скорочується до 30 хвилин. Крупномірна їжа переміщається в кишечник і починається бродіння", – стверджує дієтолог Ірина Хрістянович.

Реклама

Подібна звичка, зазначила експерт, сприяє тому, що людина постійно відчуває голод. Це відбувається через занадто швидке переміщення харчових мас зі шлунка в кишечник. Особливо небезпечний такий процес щодо білкових страв. Якщо білки, чиє переварювання вимагає тривалого часу, швидко потрапляють в кишечник, виникає ризик того, що там виявиться необроблений харчова грудка, яка може стати джерелом інтоксикації.

Кращим напоєм, щоб запити їжу, лікар вважає теплу воду. Каву і чай, за словами експерта, краще залишити для окремого прийому.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що вживання газованої води погіршує пам'ять. Це відбувається через те, що солодкі напої викликають порушення функції гіпокампа, який грає ключову роль у формуванні спогадів, систематизації та зберіганні інформації.

Реклама

Крім цього, ми писали, що солодкі газовані напої порушують обмін речовин.