Які продукти затримують старіння

4 грудня 2016, 04:44
Робіть цукрові маски і їжте сиру папайю

Нанесення цукру на обличчя корисно. Фото: myformat.club

Британські косметологи опублікували рейтинг найбільш незвичайних противікових продуктів , в число яких потрапив іцукор. Правда , його не рекомендується вживати всередину , а потрібно накладати на обличчя у вигляді маски , пише medinfo.ua.

Вживання цукру прискорює процеси старіння, оскільки він сприяє глікірованню, під час якого відбувається розвиток компонентів, що знищують білки колаген та еластин, вкрай необхідні для молодої шкіри. Але нанесення цукру на обличчя корисно, так як він є натуральним зволожувачем, що допомагає притягувати вологу до клітин. Ось чому медові маски приносять такий позитивний ефект. Цукор також є натуральним джерелом гліколевої кислоти, яка покращує зовнішній вигляд шкіри і її текстуру. Розтертий в блендері цукор треба змішати з оливковою олією і однією чайною ложкою меду.

Реклама

Папайя є натуральним джерелом вітаміну С , який відіграє важливу роль в регулюванні виробництва колагену і загоєнні шкіри . Папайя вважається потужним антиоксидантом , вона уповільнює пошкодження , викликані в організмі вільними радикалами . Чим більше сирої папайї ви включаєте в свій раціон , тим більше користі отримуєте .

Арганова оліясправедливо називають одним з кращих засобів боротьби з віковими змінами шкіри . У ньому міститься в два рази більше вітаміну Е , ніж в оливковій олії . Цей вітамін поглинає енергію від ультрафіолетових променів і захищає шкіру від їх впливу . Він також володіє противірусним ефектом і зберігає рівень зволоження . Використовуйте арганову олію замість оливкової , але не занадто пересмажуйте їжу , інакше ви знищите вітамін Е. Ця олія – прекрасна заправка для салату .

Флавоноїди косметологи часто називають вітаміном P. Ці компоненти забезпечують рослинам жовті і червоно – сині відтінки , а у людини вони зміцнюють стінки кровоносних судин шкіри , знижуючи видимість вен і темних кіл під очима . Флавоноїди також підсилюють мікроциркуляцію шкіри , допомагаючи доставляти нутрієнти та кисень в верхні шари . Ці компоненти містяться в ягодах , гречці , шипшині , а також майже у всіх фруктах і овочах .