Які продукти не можна купувати в супермаркеті

12 вересня 2017, 12:05
Найнебезпечніший продукт в супермаркеті – порізаний і упакований зелений салат

Бережіть своє здоров'я. Фото:

У красивій упаковці можна продати що завгодно . Але ж ми часто бездумно беремо з магазинної полиці товари , які цілком здатні зашкодити нашому здоров'ю , пише"Домашний очаг".
Ми вирішили розповісти вам про сім продуктів , які не варто класти в свій візок в супермаркеті :
  • Зелений салат в упаковці

Вчені – бактеріологи попереджають : найнебезпечніший продукт в супермаркеті – порізаний і упакований зелений салат . Хоча на упаковці і написано , що він готовий до вживання , на ньому можуть жити шкідливі бактерії , що викликають кишкові захворювання . Вони потрапляють на салатні листя з грунту , і їх не можна знищити , адже салат не піддається термічній обробці . Щоб убезпечити себе , будь-яку куплену зелень потрібно ретельно мити .

  • Ковбаса

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала ковбасу , бекон і інші вироби з переробленого м'яса продуктами , які провокують рак . Нітрити , що містяться в них , в кишечнику можуть перетворюватися в нітрозаміни – сильні канцерогени . Копченості до того ж можуть містити ще одну канцерогенну речовину – бензопірен . Краще купити шматок доброї телятини , приготувати його самій і використовувати для закусок і сендвічів замість ковбаси .

Реклама
  • Бутильований зелений чай

Недавнє дослідження підтвердило : напій в пляшках , який продається під виглядом зеленого чаю , не має з ним нічого спільного . Зелений чай славиться своїми антиоксидантними властивостями , а ось в 20 пляшках бутильованого " чаю " антиоксидантів стільки ж , скільки в одній чашці справжнього. Цей напій складається в основному з води , а цукру в ньому більше , ніж в газованій воді . Краще самій заварити чай і взяти його з собою .

  • Продукти з фруктовими добавками

Круасани , булочки з ягідною начинкою і солодкі йогурти виглядають дуже апетитно . Але всередині – фруктові наповнювачі , зручні для виробництва і продажу . Завдяки консервантам , ароматизаторам і загусникам вони не вбираються в тісто і не псуються . Але знайти в них справжні ягоди складно .

  • Майонез

Майонез складається з яєць , оцту , соняшникової олії і спецій . Але в покупному майонезі є ще й консерванти , барвники та стабілізатори . " Легкий " майонез містить менше жиру ( наприклад , 35 % замість 50 % ) , але , щоб зберегти густоту і смак продукту , в нього додають крохмаль і цукор . Так що по калорійності він майже такий же , як і звичайний майонез . Цей соус корисним не назвеш , але якщо ви любите його – готуйте вдома .

Реклама
  • Мелені спеції

Мелені спеції легко розбавити дешевшими добавками . Наприклад , замість кориці часто продають кассію , замість шафрану – сафлор ( чорнобривці ) . Купуйте спеції в зернах і меліть їх самі . Краще купувати спеції без глутамату натрію – підсилювача смаку . Він нешкідливий , але при звиканні природний смак їжі починає здаватися прісним .

  • Хліб

Хліб з супермаркету печуть з борошна , яку відбілили за допомогою хімічних речовин ( наприклад перекису бензоїлу , який використовують для вибухів в кіно ) . Таке борошно довго зберігається , в ньому не заводяться комахи , але і користі від неї мало . У тісто для хліба додають і хлібопекарський поліпшувач , що містить ущільнювачі тесту і підсилювачі смаку . Ці добавки поліпшують якість тіста і збільшують термін зберігання хліба . Так що купуйте хліб у невеликих пекарнях , де є можливість розпитати про деталі виробництва .