Які продукти експерти забороняють мити

13 жовтня 2017, 14:55
Є їжа, яку обробляти від бактерій краще іншими способами

Макарони краще не мити. Фото: pixabay.com

Кулінарні експерти назвали перелік продуктів, які ніколи не потрібно мити перед приготуванням. Але ж їх брудна поверхня покрита повністю мікроорганізмами.

Яйця

Реклама

Дуже часто цей продукт обробляють спеціальним розчином, щоб всередину не проникали кампілобактерії і сальмонели. А вода просто руйнує цей захисний шар. Потрібно пам'ятати, що варіння при високих температурах вбиває всі мікроорганізми.

Гриби

Такі продукти не потрібно тримати довго в воді, бо вони швидко втрачають свою пружність і стають несмачними. Краще злегка прополоснути і витерти їх паперовим рушником.

Реклама

Риба

Цей продукт не варто мити під проточною водою, оскільки від цього бактерії все одно нікуди не зникнуть.

Курка

Реклама

На поверхні сирої курки дуже часто може бути сальмонела. З цієї причини не варто мити цей продукт, тому що можна ще більше за допомогою бризок води розширити територію проживання цього мікроорганізму. Кулінари рекомендують тільки термічним шляхом обробляти курку.

М'ясо

Різні види м'яса, в тому числі яловичину, телятину, свинину і баранину, необхідно також обробляти тільки за допомогою високих температур, а не водою.

Макарони

Професійні кухарі категорично не радять мити пасту, тому що вона втрачає абсолютно весь крохмаль, який відповідає за бездоганний смак цього продукту з соусом.