Які небезпеки приховує вокзальна їжа: відповідь експерта

26 квітня 2018, 14:46
Харчовий технолог протестувала біляші, шаурму і хот-доги

Чим небезпечна вокзальна їжа Фото: pixabay.com

На кожному кроці вокзалу можна знайти швидкий перекус: тут тобі і біляші, хот-доги і шаурма. Позиції різні і бюджетні, але наскільки вони безпечні? Журналісти телеканалу Україна вирішили провести власний експеримент і дізнатися, чи можна купувати їжу на вокзалі. Вони придбали шаурму, хот-дог і смажений пиріжок з м'ясом, які віднесли на перевірку харчового технологу Олені Сидоренко.

Біляш виявився занадто жирним – фритюрна олія майже капала з нього. Продавець переконувала, що всередині фарш з яловичини і свинини. Але в начинці виявилися хвости і хрящі; крім цього, колір м'яса був занадто червоним, що може свідчити про те, що воно зіпсоване. Крім цього, насторожувала велику кількість цибулі та спецій, що маскують запах.

Реклама

Потім Олена перевірила хот-дог з капустою, морквою і майонезом. Експерт стверджує: сир замінили сирним продуктом, а сосиски поклали найдешевші, що може призвести до печії і висипань на шкірі.

Возкальную шаурму приготували з овочами, курячим м'ясом і майонезом. Все для того, щоб ви не відчували несвіжість м'яса і хотіли зайти ще, – каже експерт. М'ясо птиці перетримали, воно було дуже сухим і твердим. Крім цього, курка була "приправлена" не тільки спеціями, а й автомобільними вихлопами і пилом. А все тому, що заготовки для шаурми зазвичай стоять на відкритому повітрі, де на них можуть потрапити личинки глистів або пір'я птахів, які є переносниками хвороб.

Висновок очевидний: вокзал небезпечний тим, що там ви непостійний клієнт. Тому найбільші махінації і фальсифікації відбуваються в місцях з великим потоком випадкових людей.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, чим шкідливі для здоров'я шаурма і картопля фрі. Ми також повідомляли, що у Венеції почали боротьбу з шаурмою. Крім цього, ми розповідали про найдорожчий в світі хот-дог.