Які звичайні продукти вбивають рак

8 листопада 2017, 10:05
Британські вчені з Університету Уоріка і співробітники Університету Тромсе в Норвегії представили нові дані

Зелений горошок. Фото: hnb.com.ua

Вчені з Великобританії і Норвегії стверджують, що деякі продукти харчування стимулюють організм включати активний процес аутофагії, завдяки якому він виявляється захищеним від ряду хвороб, включаючи рак. Зокрема, констатували фахівці, їх вживання допомагає запобігати раку товстої кишки, синдрому подразненої товстої кишки, хворобі Крона і виразковому коліту, пише науковий журнал Nature Communications.

Аутофагія – це самостійне позбавлення організмом запобігати раку товстої кишки, синдрому подразненої товстої кишки, хворобі Крона пошкоджених елементів клітин, які можуть стати основою для розвитку пухлини. Автори дослідження виявили, що аутофагії активують природні сполуки, які містяться в таких продуктах, як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Реклама

"Їхнє вживання активує ресурси організму в боротьбі з запальними процесами і полегшує симптоми захворювань кишечника", – говорять автори дослідження.

Нагадаємо, раніше ми писали, яка їжа викликає рак. А також розповідали, які продукти допомагають боротися з раком.