Які мандарини не можна їсти: відповідь лікарів

10 листопада 2017, 13:07
Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом

Мандарини. Фото: pixabay.com

За словами фахівців, на поверхні мандаринів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух. Вживання в їжу таких фруктів легко може викликати у людей отруєння.

"Перед вживанням мандарини обов'язково потрібно мити. На шкірці може перебувати безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту зі шкіркою плодів", – застерегли експерти.

Реклама

Зокрема, для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а даний хімікат діє при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди є липкуватими на дотик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Якщо на шкірці помітний яскравий воскової блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами – речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, вживає і алкоголь.

Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм'ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини з зеленими плямами, так як це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева.

Реклама

Нагадаємо, в Україну повезли мандарини: якими будуть ціни восени і до Нового року. Крім цього, вчені розповіли про новітні відкриття щодо користі мандаринів.