Які фрукти обов'язково потрібно їсти з кісточками

10 травня 2018, 10:04
У чому користь кісточок, розповіли експерти в області здорового харчування

Лимони. Фото: pixabay

Гранат, оливки, виноград і цитрусові необхідно їсти разом з кісточками – це дуже корисно для здоров'я, стверджують вчені. Кісточки містять високу концентрацію корисних і необхідних для людського організму мікроелементів.

За словами дієтологів, дуже корисно їсти кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.

Реклама

Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізує роботу нервової системи і полегшують симптоми астми.

Елементи з кісточок винограду дуже добре впливають на шкіру – вона стане гладкою та еластичною. Можна також їсти насіння кавуна, яке допомагає нормалізувати рівень цукру в крові.

Кісточки цитрусових допоможуть тим, кого часто турбують головні болі. А ще вони чудово допомагають відновити тонус організму.

Реклама

Стосовно яблук, то кісточки з цих плодів не рекомендують вживати. Вчені зазначають, що насіння яблук багаті на амигдалін, який при потраплянні до кишечника виділяє отруйну синильну кислоту.

Нагадаємо, які фрукти і овочі допоможуть швидко схуднути.

Крім цього, ми писали, як вибрати найсмачніші і солодкі мандарини.

Реклама