Які страви можна приготувати на пару: ТОП-5 рецептів

17 січня 2020, 09:54
Ідеї корисних страв на пару

Страви на пару: рецепти з фото

Приготування їжі на пару – найкорисніший спосіб кулінарної обробки. Так продукти зберігають не тільки свій натуральний колір, запах, форму і смак, але і велику частину мікроелементів і вітамінів, що містяться в сирому продукті. Для обробки парою не потрібно масла і бульйону, тому їжа не насичується жирами.

Дивіться відео про правила здорової вечері:

Реклама

Читайте також:

Омлет на пару

Реклама

Омлет із сиром

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 3-4 яйця
  • 1/2 склянки молока
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Яйця і півсклянки молока збити, посолити і помістити в пароварку на 15 хвилин.
  2. Такою ж сумішшю можна залити гречану або рисову кашу або шинку.

Риба в пароварці з лимоном і зеленню

Риба в пароварці з лимоном

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 тушка хека
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправи для риби – на смак
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Зелень – кілька гілочок
  • Нарізана цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Тушку хека натерти сіллю і приправами для риби.
  2. На дно пароварки викласти зелень (петрушку, кріп, зелену цибулю, розмарин) і нарізану кільцями цибулю. У рибі зробити надрізи і заповнити їх тонкими скибочками лимона.
  3. Включити пароварку і готувати рибу 25-30 хвилин.

Китайські пельмені на пару з креветками

Пельмені з креветками

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 70 г рисової муки
  • 30 г борошна з клейкого рису
  • 70 г кукурудзяного крохмалю
  • 30 картопляного крохмалю
  • 110 г окропу

Для начинки:

  • Креветки
  • Зелена цибуля
  • Кунжутна олія
  • Картопляний крохмаль
  • Тертий корінь імбиру
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Всі сухі інгредієнти для тіста перемішати і заварити крутим окропом. Багато що залежить від якості самої муки і крохмалю, так що якщо тісто виходить густуватим, потрібно просто додати ще трохи окропу.
  2. Після того як тісто готове, воно має настоятися близько 20-30 хвилин, для виділення клейковини.
  3. Креветки почистити, подрібнити на фарш і перемішати з іншими інгредієнтами. Трохи крохмалю в самому фарші необхідно для того, щоб начинка не пустила сік під час готування і тісто не розмокнуло.
  4. Після того як тісто настоялося, його треба розкачати до напівпрозорого стану. Якщо не вдається досягти прозорості, можна додати трохи оливкового масла. До речі, краще виходить розкачувати, присипаючи качалку крохмалем.
  5. Помістіть начинку всередину тіста і надайте ту форму, яка вам до душі. Це може бути форма мушлі, мішечка, кульки, і будь-яка інша.
  6. Готуються дім-сами на пару 4-5 хвилин. Цю закуску також готують з м'ясної, рибної та овочевою начинкою.

Соковиті курячі котлети на пару

Для Тельців-гурманів ідеальні курячі котлети з корисним гарніром

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 4 шматочки черствого хліба без кірки
  • 1/2 склянки молока
  • 1 яйце
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе вимити, обсушити і провернути через м'ясорубку. Це краще зробити два рази. Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати.
  2. Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити цибулю, 5 хвилин.
  3. Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце. Приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Вологими руками виліпити з фаршу невеликі круглі котлетки.
  4. Готувати котлетки на пару приблизно 20 хвилин.

Овочеве рагу на пару

Рагу на пару

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 різнокольорових солодких перці
  • 100 г цвітної капусти
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 2 ст.л. порізаної зелені базиліка, розмарину і чебрецю
  • 3-4 ст.л. олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень петрушки

Спосіб приготування:

  1. Солодкий перець і моркву наріжте соломкою, помідор – кубиками, цибулю – півкільцями, часник розітріть з сіллю. Викладіть на дно парової корзини фольгу, змастіть її рослинним маслом.
  2. Викладіть капусту, перець, морква, цибуля і часник і варіть на пару 5 хвилин. Потім додайте помідори, розмарин, базилік і чебрець і варіть ще 5 хвилин.
  3. Викладіть в глибоке блюдо, підсолити, полийте олією, перемішайте і поставте в тепле місце на 10 хвилин. При подачі посипте зеленню петрушки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом апельсинового пудингу на пару . "Сьогодні" також писали, як варити буряк на пару .