Яка їжа "захистить" печінку і мозок від алкоголю

18 вересня 2017, 12:01
"Захисний ефект" був зафіксований у більш ніж 90% піддослідних щурів

Їжте помідори. Фото: pixabay.com

Серія експериментів американських дослідників завершилася їхнім вердиктом про те, що компоненти помідорів захищають печінку і мозок людини від пов'язаних із вживанням алкоголю пошкоджень. Зокрема, потужний захисний потенціал вчені виявили в томатному порошку, повідомляє medikforum.ru.

Авторами дослідів за участю тварин стали співробітники Університету Тафтса і Фрідманської школи харчування. Лабораторним щурам, які споживають алкоголь в такій кількості, що це відповідало хронічного алкоголізму у людей, давали речовини з помідорів в різних видах. Зокрема, гризуни отримували окремо по групах очищений лікопін, томатний порошок і томатну пасту.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Експеримент тривав чотири тижні. Його результати показали, що томатний порошок (еквівалентний за змістом поживним речовинам одного середнього помідора) здатний ефективно охороняти внутрішні органи від алкогольного ушкодження. Його захисний ефект був зафіксований у більш ніж 90% щурів.

Також вчені зазначили, що вживання безпосередньо самих помідорів теж може принести потрібну користь організму любителів міцних напоїв.