Яка їжа небезпечна для людини

26 липня 2015, 02:22
Картопля фрі готується в пересмаженій олії, що веде до утворення канцерогенів

Картопля фрі може бути небезпечною

Харчування, яке нам пропонують в закусочних і закладах швидкого харчування далеко небезпечно для нашого здоров'я. Рік від року збільшується число людей , які страждають від ожиріння, діабету , захворювань шлунка. Найчастіше до таких сумних діагнозами люди приводять себе самі. Вживання шкідливої їжі особливо консервованої та фаст- фудівської , харчування на ходу і всухом'ятку, є основними чинниками виникнення цих захворювань.

Небезпека для організму являє собою їжа, до складу якої входять різні барвники та консерванти , пише telegraf.com.ua. Особливо шкідливо вживати продукти вигляді солодких газованих напоїв в яких є великий вміст бензоатов . Бензоати є причиною погіршення роботи шлунку і кишечника , і як наслідок порушення функцій перетравлення їжі . Треба звернути увагу , що чим довше вживаються ці продукти , тим більше зростає небезпека для організму людини. Продукти, в яких міститься тартразин , також можуть заподіяти шкоду здоров'ю людини. До таких відносяться готові гарніри , бульйонні кубики , супи швидкого приготування і навіть кондитерські вироби.

Реклама

Шкідливість і небезпека фаст-фудів полягає в тому, що на тлі відсутності в ньому вітамінів і мікроелементів, вміст канцерогенів , пересмаженої олії , різних барвників знаходиться в надлишку . Фаст -фуд не дає людині енергії , незважаючи на високу калорійність цих продуктів , енергетична цінність йде на утворення жиру і відкладенню його на всіх частинах тіла людини . Вживаючи різні хот-доги і чіпси , при цьому , запиваючи їх солодкою газованою водою , ризики захворювань шлунка та ожиріння зростають на порядок .

Для людей, які страждають на атеросклероз, гіпертонію , діабет ці продукти категорично заборонені.

Картопля фрі готується в пересмаженій олії , що веде до утворення канцерогенів , що роблять негативний вплив на шлунок. Чіпси також не є винятком у шкідливої їжі, так як приготування виробляється на трансгенних жирах , а переварити і вивести такі жири наш організм просто не в змозі, його молекули осідають на стінках судин і тим самим тільки ускладнюють ситуацію . Дітям і підліткам вкрай небажано часте вживання таких продуктів.

Реклама

Їжа, засмажена на грилі або мангалі, теж має ряд негативних моментів. Наприклад, кури-гриль, якщо розібратися в технології приготування , мають подвійний заряд небезпеки. Велика кількість спецій у поєднанні з жиром, який осідає, а потім багаторазово перегрівається на шампурах , веде до утворення канцерогенів , що завдають удар по шлунку , що може викликати навіть онкологію. М'ясо шаурми також готується на шампурі протягом тривалого часу , в результаті перегрітий жир стає справжнім канцерогеном .

Всі вище перераховані продукти і їм подібні безпечні для здоров'я, якщо їх вживати в рідкісних випадках.

Іноді загострення в шлунково-кишковому тракті виникають навіть від вживання в їжу звичайних продуктів . Такими є шпинати , томати, цитрусові. Незважаючи на високу насиченість вітамінами, ці продукти можуть викликати загострення шлункових хвороб. При підвищеній кислотності шлунка потрібно відмовитися від їжі, в основі якої присутні овочі і салати , що підсилюють виділення шлункового соку, а він, у свою чергу, робить негативний вплив на слизову оболонку шлунка , тим самим викликаючи печію, шлунковий біль, можливо, навіть нудоту і блювоту. Слід згадати , що їжа з будь-якого виду рису може спровокувати запор, а буряк, морква і зливу сприяють зворотному процесу – розрідженню .

Реклама

З усього вищесказаного випливає , що за допомогою правильного харчування людина сама здатна контролювати своє здоров'я.