Яка їжа загрожує целюлітом і зайвою вагою

26 вересня 2017, 06:34
Є їжа, яку дієтологи рекомендують значно скоротити в своєму раціоні

Не їжте багато мучного. Фото: pixabay.com

Дієтологи кажуть про те, що головною причиною розвитку целюліту є неправильне харчування. Якщо посилити цю проблему сидячим способом життя, вживанням алкоголю і курінням, ви дуже скоро "заробите" безліч захворювань і, звичайно, це несприятливо вплине на ваш зовнішній вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Зупинимося докладніше на переліку продуктів, споживання яких), щоб позбутися від "апельсинової кірки".

  • Сіль

Нирки можуть не справлятися з надлишками солі, які поступово накопичуються, затримуючи воду, що викликає набряки і змушує жир нерівномірно розподілятися під шкірою. Справа в тому, що, якщо між клітинами нашого тіла накопичується зайва рідина, відстань між ними збільшується і жир розподіляється горбками. Якщо несолона їжа здається вам занадто прісною, використовуйте спеції і приправи. Наприклад, лимонний сік з успіхом може замінити сіль в овочевих салатах, петрушка і зелена цибуля додадуть пікантність картоплі і риби, естрагон відмінно підкреслить смак курки та індички.

  • Цукор

Організм людини не відчуває ні найменшої потреби в рафінованому цукрі. Він абсолютно нічого не дає нашому організму, крім непотрібних калорій і непереборного бажання споживати його все більше. Щоб обмежити споживання рафінованого цукру, замініть його медом або коричневим цукром, а замість кремових тістечок їжте сухофрукти, чорний шоколад і свіжі фрукти.

Реклама
  • Алкоголь

Перш за все, варто відзначити, що алкоголь надзвичайно калорійний і має властивість підвищувати апетит. Всього один кухоль пива містить близько 500 ккал, а келих сухого вина – близько 200 ккал. В середньому в одному мілілітрі алкоголю міститься сім ккал, які не мають поживної цінності для організму. Вони порожні, а значить, використовуються тілом для поповнення енергетичних витрат в першу чергу, сповільнюючи таким чином спалювання жиру.

  • Вироби з білого борошна

Пшеничне борошно, особливо приготоване з неї пісочне тісто, – один з найкращих "друзів" целюліту. Висока калорійність при низькій харчовій цінності, практично повна відсутність білка при високому вмісті швидких вуглеводів і жиру роблять борошняні вироби по-справжньому небезпечними для фігури.

Ніколи не замінюйте повноцінний прийом їжі булочками, канапками, печивом і тістечками. Альтернатива – чорний хліб з висівками, печиво з цільних злаків, каші.

Реклама
  • Насичені жири

Одна з основних причин виникнення целюліту – порушення кровообігу. Коли кров погано тече по судинах, відтік рідини з клітин сповільнюється. Так ось, насичені жири викликають появу холестеринових бляшок, які "забивають" судини і заважають кровотоку.

Найбільше насичених жирів міститься у вершковому маслі, свинячому салі, жирному м'ясі, субпродуктах.