Яка їжа рятує від загрози захворіти на рак

23 жовтня 2017, 08:45
Дослідження провели в Інституті Каролінська в Стокгольмі

Йогурт. Фото: pixabay.com

Регулярне вживання натурального йогурту зменшує ризик розвитку ракових захворювань. До таких висновків прийшли шведські вчені. У дослідженні, проведеному в Інституті Каролінська в Стокгольмі, взяли участь 82 тисячі чоловіків і жінок.

Вони регулярно повідомляли вченим про те, як вони харчуються. Крім того, у всіх учасників експерименту брали аналізи на визначення онкологічних маркерів. Після закінчення дев'яти років дослідження учасників експерименту знову піддали медичному обстеженню, в яке входила і діагностика онкозахворювань. При цьому у 485 учасників, в тому числі у 76 жінок і у 409 чоловіків, був виявлений рак сечового міхура.

Реклама

Вчені проаналізували вплив харчування на ймовірність виникнення цього виду раку і виявили, що єдиний продукт, що значно знижує ризик виникнення пухлин сечового міхура – це натуральний йогурт. Вчені вважають, що справа в корисних бактеріях, які містяться в йогуртах, але відсутні в інших молочних продуктах.

Нагадаємо, раніше ми писали, що щоденне вживання п'яти ягід чорносливу уповільнює втрату мінеральної щільності кісток і знижує ризик остеопорозу. Вчені говорять, що ягоди чорносливу багаті нутрієнтами, важливими для здоров'я кісток, включають калій і вітамін К. Солодкі від природи, вони є ідеально здоровим продуктом, які можна включати в сніданок або використовувати в якості закусок між основними прийомами їжі.