Як запекти качку з яблуками і чорносливом в рукаві

4 вересня 2019, 09:30
Приготування качки з яблуками не відніме багато сил

Качка з яблуками з фото

Качка в духовці з яблуками, запечена в рукаві, виходить дуже соковитою і смачною. Перед запіканням її слід розрубати на шматки і замаринувати на кілька годин в суміші меду, соєвого соусу і лимонного соку.

Дивіться відео, як правильно запекти гусака на мангалі:

Реклама

Потім птицю потрібно помістити в рукав разом з підготовленими овочами, яблуками і чорносливом. Запікається качка в духовці близько двох годин. На гарнір до неї можна подати відварний рис, картопляне пюре або поленту.

Качка з чорносливом і яблуками в рукаві

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • близько 240 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г качки
  • 2 картоплини
  • 1 морква
  • 2 невеликих цибулини
  • 2 кисло-солодких яблука
  • Жменя чорносливу
  • Сіль, мелений перець


Для маринаду:

  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. меду
  • Сіль
  • Сухі прованські трави

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Для маринаду змішайте по столовій ложці лимонного соку, соєвого соусу і меду. Додайте трохи солі і сухих прованських трав.
  2. Качку помийте, розрубайте на порційні шматки. Натріть маринадом і поставте на кілька годин до холодильника.
  3. Картоплю, моркву і цибулю помийте і почистіть. Яблука розріжте навпіл і видаліть серцевину.
  4. Завяжіть один кінець рукава. Викладіть в нього нарізані великими кружечками картоплю і моркву. Посоліть, додайте промитий чорнослив, зверху покладіть шматки качки. З боків покладіть цибулини і половинки яблук. Завяжіть другий кінець рукава.
  5. Помістіть качку в форму для запікання і поставте на середній рівень духовки. Запікайте 1,5-2 години при температурі 180-200 С.
  6. За 20 хвилин до кінця приготування розріжте зверху рукав, щоб качка підрум'янлаься. Полийте шматочки птиці жиром, що виділився.
  7. Трохи остудіть запечену качку з яблуками перед подачею.

Як вибрати качку для запікання

Купувати можна будь-яку качку, але краще, якщо вона буде якомога молодше. Чим старше птах, тим більш насиченого відтінку набувають жирові прошарки. Стара качатина має жовтий жир.

Шкіра свіжої птиці завжди рівномірно забарвлена, без залишків пір'я. Якщо виникають хоча б найменші підозри щодо несвіжості качатини, то краще відмовитися від покупки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом шашличків з курки з помідорами чері.