У приготуванні цієї страви головне завдання – не поспішати, тоді запечена качка вийде м'якою і ніжною. Подавати її можна з овочами, фруктами або будь-яким іншим гарніром.
Запечена качка з фруктами
Інгредієнти:
- Качка – 1 тушка
- Сіль, перець – за смаком
- Гірчиця – 2-3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Начинка (яблука, апельсини і т.д.) – за смаком
Рецепт приготування:
- Перед запіканням качку потрібно замаринувати. Для цього добре промити її під водою, а потім прибрати зайву вологу, наприклад, звичайними серветками. Так її буде простіше натерти спеціями, і маринад вбереться набагато краще.
- У невеликій мисці змішати сіль, перець і трохи гірчиці з лимонним соком. Отриману суміш рівномірно нанести спеціальним пензликом або руками на качку і залишити її маринуватися в холодильнику на 30 хвилин – 1 годину.
- Тим часом приготувати начинку з яблук, апельсинів. На апельсинах краще зрізати білу шкірку – вона гірчить. Яблука очистити, нарізати сіллю, посипати спеціями за смаком – і начинка готова.
- Після закінчення часу начинити качку, укутати її фольгою і відправити до добре нагрітої духовки томитися на 1,5-2 години (залежить від розміру).
- Коли час вийде, зняти фольгу і залишити нашу птицю в духовці ще на 30 хвилин, до утворення красивої золотистої скоринки. Для цього краще періодично поливати її власним соком, якого в процесі запікання буде дуже багато.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти качку з фруктами і вином. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом качиного філе з грушею і яблуками.
Дивіться відео, як приготувати салат з курки з хурмою: