Як запекти свинину в духовці з яблуками, гірчицею і розмарином

6 грудня 2019, 11:00
Рецепт свинячої корейки в духовці з яблуками

М'ясо в духовці з яблуками

Рецепти м'яса, приготованого в духовці або печі, існують в кухнях багатьох народів світу. Ми пропонуємо запекти свинину в духовці цілим шматком разом з яблуками.

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Реклама

Перед приготуванням м'ясо потрібно буде замаринувати в суміші з гострого перцю, часнику, розмарину, гірчиці і оливкової олії.

Читайте також:

Реклама

Свинина, запечена з гірчицею і розмарином

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 239 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячої корейки без кістки
  • 2 ст. л. листя свіжого розмарину
  • 2 ст. л. діжонськой гірчиці із зернами
  • 1/2 ч. л. пластівців гострого червоного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • 2-3 головки часнику для запікання
  • 4 кислих яблука
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 220 ° С.
  2. Свинину вимити, добре обсушити і щільно обв'язати кулінарною ниткою.
  3. Змішати 2 чайні ложки солі і 1 чайну ложку меленого чорного перцю і втерти їх в м'ясо.
  4. Приготувати суміш з гострого червоного перцю, гірчиці, дрібно рубаного часнику, подрібненого листя розмарину, 2 ст.л. оливкового масла. Акуратно розподілити на корейку вийшла пряну суміш.
  5. Покласти свинину на решітку форми для запікання або на змащене маслом деко. У головок часнику зрізати верхівки, злегка змастити оливковою олією і розкласти навколо м'яса зрізом вниз.
  6. Корейку поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, потім зменшити вогонь до 180 ºС і запікати 50 хвилин.
  7. Викласти до м'яса розрізані навпіл яблука і готувати страву ще 15-20 хвилин.
  8. Вийняти корейку з духовки, дати постояти 10-15 хвилин, зрізати нитки.

Як подавати запечену свинину

Готове м'ясо подавати до столу разом із запеченими яблуками і часником.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою . "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з болгарським перцем і сиром .