Як запекти м'ясо в духовці з грибами і сиром

25 серпня 2019, 12:15
Рецепт запеченої свинини з печерицями, цибулею і твердим сиром

М'ясо в духовці з грибами і сиром

Приготування м'яса в духовці – досить простий процес. Його можна запекти шматком, а можна розрізати на порційні шматочки, відбити і приготувати разом зі смаженими грибами, цибулею, сметаною і тертим сиром.

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Реклама

На гарнір до запеченого м'яса підійдуть свіжі овочі, картопляне пюре, гречка або просто салатне листя, заправлене сумішшю оливкової олії і лимонного соку.

М'ясо в духовці з сиром і грибами

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 100 г сиру
  • 200 г печериць
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 100 г сметани
  • Сіль перець
  • Рослинна олія
  • Свіжа зелень

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Свинину помити і обсушити, нарізати скибочками завтовшки 2 см.
  2. Відбити кулінарним молотком, посолити і поперчити. Укласти в форму для запікання в один шар і змастити сметаною.
  3. Гриби і цибулю помити. Печериці нарізати пластинками, а очищену цибулю – тонкими півкільцями.
  4. Обсмажити цибулю до прозорості на олії, додати гриби і готувати, поки не випарується рідина. Приправити до смаку.
  5. Викласти цибулю і гриби на м'ясо. Поставити в гарячу духовку і запікати при 180 С, поки сир не підрум'яниться.
  6. Готову страву посипати рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясо з картоплею в рукаві. "Сьогодні" також ділились рецептом найсмачнішого стейка на грилі.