Як заморозити персики на зиму: чотири перевірених способи

10 липня 2020, 19:06
Різні рецепти приготування заморожених персиків на зиму

Користь і шкода персиків і 4 корисних рецепти з ним

Персики – солодкі, смачні і корисні фрукти, сезон яких триває з кінця липня до середини вересня. На щастя, ви можете легко їх заморозити, щоб взимку додавати у випічку, м'ясні страви та напої.

Заготовлювати персики в морозилці можна кількома способами: половинками, з цукром, в сиропі або у вигляді пюре. Всі наведені нижче рецепти підійдуть для заморожування слив, абрикосів і нектаринів.

Реклама

Як заморозити персики половинками

Заморожені персики половинками

  • Стиглі персики помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
  • Розкласти половинки персиків зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Поставити фрукти в морозилку на кілька годин.
  • Потім перекласти персики в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.

Як заморозити персики в сиропі

Приготувати сироп. Додати 1 чашку води і 1 чашку цукру в сотейник. Нагріти і готувати, помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Дати сиропу повністю охолонути. Вам знадобиться близько 1/2 чашки сиропу на кожен літр ємності, в якій ви будете заморожувати персики. Додати 1/8 чайної ложки лимонної кислоти на чашку сиропу.

Читайте також:

Реклама

Налити 1/2 чашки охолодженого сиропу в контейнер ємністю 1 л. Викласти шматочки персика, залишивши зверху приблизно сантиметр вільного місця. Закрити кришку контейнера і відправити його в морозильну камеру.

Як заморозити персики з цукром

Один персик забезпечує організму ¾ денної норми вітаміну С

Персики помити, видалити кісточки і розрізати м'якоть на шматочки. Викласти в пластикові контейнери, пересипати цукром за смаком і залишити при кімнатній температурі, поки не виділиться сік. Закрити і поставити в морозилку на зберігання.

Реклама

Як заморозити пюре з персиків

Персики помити і видалити кісточки. Розрізати фрукти на шматочки і скласти в чашу блендера.

Засипати цукром за смаком, потім подрібнити в пюре. Спробувати, за необхідності всипати більше цукру. Якщо вийде надто солодко, додати лимонний сік або лимонну кислоту.

Дивіться відео, як вирощують кавуни і персики:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з чорниці.