Як вичавити максимум користі з зеленого чаю

31 липня 2016, 02:26
Досить додати в нього часточку лимона

Ранок найкраще починати з чашечки зеленого чаю з лимоном.

Одні вчені говорять , що як мінімум одну чашку зеленого чаю в день повинен випити кожен , інші – що багато чаю пити шкідливо . А є й такі , хто радить зелений чай пити з певними добавками .

Багато дієтологів говорять, що кожній жінці потрібно пити зелений чай, тому що він дуже корисний, і навіть корисніше звичного нам чорного чаю. Після заварювання в зеленому чаї набагато більше корисних речовин, які легко засвоюються нашим організмом. Наприклад, в ньому є такі мікроелементи, як йод, калій, фтор і мідь, вітаміни С, РР, К, В1 і В2. А якщо до цього додати ще й органічні кислоти з антиоксидантами – катехіном і таніном, які сприяють поліпшенню травлення і очищенню судин, то зелений чай можна сміливо назвати напоєм здоров'я і довголіття, пише  tvoymalysh.com.ua.

Реклама

Але виявляється, можна зелений чай зробити ще кориснішим. Для цього досить додати в нього часточку лимона або столову ложку будь-якого іншого цитруса. Оскільки в представниках цитрусових дуже багато вітаміну С, то потрапляючи в чай, виникає така реакція, яка підвищує кількість антиоксидантів в напої. За рахунок цього користь зеленого чаю збільшується в кілька разів. А як відомо, антиоксиданти сприяють розщепленню шкідливого холестерину в судинах, виведенню токсинів, зміцнюють серцево-судинну систему і навіть є відмінним профілактичним засобом онкологічних захворювань.

Вчені говорять , що якщо в зелений чай додавати цитрусові соки , то кількість катехіну в ньому збільшується в сім разів , а при додаванні будь-якого іншого фруктового соку – в п'ять разів . А якщо в зелений чай додати аскорбінку , то кількість корисних речовин в ньому збільшиться в 13 разів .

У висновках вчені говорять , що ранок найкраще починати з чашечки зеленого чаю з лимоном . А під час застуди в зелений чай можна сміливо додавати аскорбінову кислоту і тоді одужання настане швидше .