Як вибрати смачний і корисний айран

19 листопада 2019, 13:47
Дізнайтеся, як виготовляється турецький напій в Україні

Айран роблять з молока / Фото: Pinterest

Трендовий напій – за останній час айран наздогнав за популярністю кефір . Його беруть до хот-догів, бургерам і шаурми. Все завдяки особливому солонуватому смаку. Як же роблять модний молочний напій?

Реклама

Читайте також:

Айран повинен бути не тільки смачним, але і корисним, адже його завдання – не тільки втамувати спрагу і поліпшити смак їжі. Справжній айран повинен поліпшувати травлення і навіть сприяти схудненню. Тому – ніяких хімічних добавок. Тільки молоко, сіль, вода і закваска. Все це протягом семи годин відпочиває в холодильній камері і бродить. Як тільки дозріє, напій відразу розливають в пластикову тару.

Айран роблять з молока / Фото: Pinterest

Реклама

Вибираючи айран, потрібно звертати увагу на кількість солі. Це потенційно небезпечний інгредієнт для людей з хворобами нирок і порушеннями травлення. Потім – вода. Вона також є скрізь, але пропорції вказують не всі виробники. Оптимальний термін вживання айрану – три тижні .

Потім потрібно оцінити смак. Айран після збовтування повинен бути з пінкою і хорошим ароматом. В цілому, українські айран задовільної якості. У них немає шкідливих добавок, а всі нюанси – це питання смаку.

Нагадаємо, раніше дієтологи заявили, що айран допомагає поліпшити мікрофлору кишечника .