Як вибрати червону ікру на Новий рік

17 грудня 2019, 13:20
Дізнайтеся, на що варто звертати увагу при покупці делікатесу

Червона ікра на Новий рік

Новий рік не свято, якщо на столі немає бутербродів, тарталеток, млинців з червоною ікрою. Багато хто помітив, що перед святом стабільно з'являються нові виробники ікри. На банках напис – "ікра лососевих". А якої саме риби – незрозуміло. Щоб розібратися, яку саме ікру варто купувати, ми звернулися до експертів.

Реклама

Читайте також:

Як вибрати якісну ікру

Червона ікра на Новий рік

Реклама

Купувати на ринках ікру небажано, тому що якщо вона виявиться зіпсованою, ви не зможете її повернути. А ось в супермаркет – запросто. Навіть якщо купуєте з холодильника, перевіряйте температуру. Оптимальна для зберігання ікри – від – 6 ºС до – 2 ° С.

Вибираючи ікру в скляній банці, придивіться, щоб в ній не було осаду. Зазвичай в скло кладуть найкращу, якісну і дорогу ікру – приховувати виробникам такої ікри нічого.

В жерстяній банці в холодильнику ікра зберігається 6-12 місяців. "Ензимна" – до 3 місяців. Якщо такий термін придатності чесно вказано на баночці, можете не сумніватися в її походження. Але найчастіше нечесні виробники вказують на банці стандартні 12 місяців. Відкриту банку встигніть з'їсти за тиждень.

Реклама

Купуючи ікру на вагу, враховуйте, що ідеальний її вид такий: вона повинна бути розсипчаста, з консистенцією середньої щільності, не сухий. Ще можна звернути увагу на ікру "шокової заморозки", яка зберігається при – 21 ºС. Повторно заморожувати її не можна.

Як зробити ікру в домашніх умовах

Ікру можно зробити з морквяного соку

Якщо хочеться ікри, але ви не готові витрачати грошей або боїтеся за її якість, приготуйте ікру самостійно. Шеф-кухар Алік Бадретдінов знає простий рецепт – з имбирно-морквяного фрешу з додаванням агару.

Видавіть сік з 400 г моркви і процідіть. На літр рідини додайте 10 г агар-агару. Підігрійте суміш, постійно помішуючи. Додайте сіль і цукор за смаком. Коли суміш почне загусати, зніміть з плити. Візьміть диспенсер шприц і набираючи суміш, капайте в холодну олію. Розмішайте "ікру" і процідіть через сито, щоб відокремити від олії.

Така страва натуральна і корисна, правда, до рибного делікатесу вона не має ніякого відношення.