Як вибрати кавун, щоб не отруїтися

19 липня 2016, 12:36
Фахівці радять купувати невеликі кавуни

Нудота, діарея і температура – після ранніх кавунів. Зазвичай вони дозрівають в серпні. Якщо ж дозріли раніше, то це може свідчити, що підгодовували їх нітратами.

"Жовта плямочка на кавуні свідчить про те, що кавун вже дозрів. Його можна купувати сміливо. Він дуже смачний, цукровий буде. Солодкий кавун", – каже продавець Катерина.

Реклама

Для Антона важливо, щоб кавун був зовні привабливим.

"Повинен бути красивий узорчік, в першу чергу. Сухий хвостик. Ну і звук. Глухий звук", – сказав Антон.

А ось по запаху вибрати кавун неможливо. На відміну від дині, стверджують продавці, він зовсім не пахне.

Реклама

Фахівці радять купувати невеликі кавуни, тому що вони більш характерні для нашого клімату. А ось великі кавуни часто свідчать про те, що їх чимось підгодовували.

Більшість добрив містять небезпечні для людини нітрати.

На ринку стверджують: на нітрати перевіряють всі кавуни, які сюди привозять. З кожної партії вибирають 5 штук: по краях і зсередини. Поки ні разу перевищеної норми нітратів в ягоді не виявилося.

Реклама

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".