Як смачно приготувати рибне філе в мультиварці

27 листопада 2019, 10:05
Корисний рецепт риби з лимоном і овочевим гарніром

Філе окуня в мультиварці

Риба у фользі в мультиварці – це відмінна ідея для смачного і корисного обіду. Ми радимо подати її разом зі спаржею, картоплею і помідорами.

Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійському:

Реклама

Філе окуня можна приготувати і в духовці. Спочатку запекти в протягом 10 хвилин при температурі 180-190 °С, а потім розгорнути фольгу і тримати рибу в духовці ще 10 хвилин. ⠀

Читайте також:

Реклама

Рибне філе в мультиварці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 103 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Філе окуня – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Спаржа – 1 пучок
  • Зелень кропу – 1 пучок

Спосіб приготування:

  1. Філе окуня промиваємо під проточною водою і просушують паперовим рушником. Натираємо сіллю і перчимо.
  2. Лимон нарізаємо шматочками. Відміряємо фольгу і відрізаємо листи такого розміру, щоб можна було загорнути частини філе окуня.
  3. У центр кожного аркуша фольги викладаємо філе окуня, а зверху на нього укладаємо лимонні дольки. Потім загортаємо його в фольгу, щоб воно тушкувалось у власному соку.
  4. Викладаємо в чашу мультиварки рибне філе, загорнуте в фольгу. Виставляємо режим "Тушкування" і готуємо протягом 30 хвилин. Після цього перевіряємо нашого окуня на готовність, розгорнувши фольгу. Якщо потрібно, готуємо ще кілька хвилин.
  5. Дістаємо рибу з мультиварки і знімаємо фольгу.

Як подавати філе окуня

На тарілку викладаємо трохи приготовленої спаржі, на нього акуратно розміщуємо готове філе окуня. Прикрашаємо часточками лимона і гілочкою кропу. Подаємо блюдо теплим з овочевим гарніром – запеченою картоплею і свіжими помідорами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лосося від Кортні Кардашьян .