Як зварити варення з чорниці на зиму: три оригінальних рецепти

12 липня 2020, 12:00
Готуємо чорничне варення з лавандою, апельсиновим лікером і лимонною цедрою

Чорницю на зиму можна заготовляти з цукром, сушити, заморожувати і варити з неї смачне домашнє варення. Чорничне варення добре тим, що зберігає практично всі корисні властивості ягід. А готувати його не складніше, ніж з будь-яких інших літніх плодів.

Варення з чорниці найчастіше використовують як начинку для пирогів і прикрашання тортів. Подають його разом з хлібом, млинцями, сирниками і оладками.

Реклама

Чорничне варення з апельсином

Варення з чорниці з апельсином

Складові:

  • Чорниця – 500 г
  • Цукор – 430 г
  • Апельсиновий лікер (за бажанням) – 60 мл
  • Свіжовичавлений лимонний сік – 2 ст. л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Скласти чорницю, цукор, лікер і лимонний сік у велику каструлю. Довести до кипіння на середньому вогні. Зняти піну з поверхні варення і зменшити нагрів.
  2. Варити на слабкому вогні, часто помішуючи, протягом 30-35 хвилин, поки варення не загусне. Має вийти приблизно 500 мл.
  3. Перекласти гаряче варення в чисті і сухі банки. Закупорити і перевернути догори дном на 2 хвилини. Дати охолонути при кімнатній температурі.

Чорничне варення з лавандою

Варення з чорниці з лавандою

Складові:

Реклама
  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 550 г
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 1,5 ст. л. сухих квіток лаванди

Дивіться відео про незвичайний спосіб зберігання чорниці:

Спосіб приготування:

  1. Чорницю засипати лавандою, цукром, акуратно перемішати і залишити на ніч у холодильнику.
  2. Вранці додати сік і цедру лимона, довести на середньому вогні до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і варити 20 хвилин. Залишити до вечора.
  3. Увечері проварити ще 15 хвилин, розлити в банки, закрити.

Варення з чорниці з лимоном

Чорничне варення з лимоном

Складові:

  • Чорниця – 1,5 кг
  • Цукор – 825 г
  • Сік і цедра 1,5 лимона

Спосіб приготування:

  1. Чорницю засипати цукром, акуратно перемішати і залишити на ніч у холодильнику.
  2. Вранці додати сік і цедру лимона, довести на середньому вогні до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і варити 20 хвилин. Залишити до вечора.
  3. Увечері проварити ще 15 хвилин, розлити в стерілізовані банки і закрити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних десертів з чорниці.