Як зварити сирний суп з креветками

25 лютого 2020, 17:58
Рецепт зігріваючого сирного супу

Суп з креветками і плавленим сирком

Суп з плавленим сиром, овочами і креветками – прекрасна ідея для зимового обіду. Він смачний, швидко готується і відмінно зігріває в холодні дні.

Читайте також:

Реклама

Найчастіше креветки продаються вже готовими до вживання і все, що вам залишається зробити – це очистити і з'їсти їх. Але є люди, які все ж вважають за краще ще трохи проварити креветки, куплені в магазині. Головне – не перетримати їх, щоб морепродукти не стали "гумовими".

Сирний суп з креветками

Суп з креветками і плавленим сирком

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 71 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Плавлений сирок – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Креветки заморожені – 500 г
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть всі овочі. Картопля наріжте невеликими кубиками, подрібніть цибулю і натріть на тертці моркву.
  2. Закип'ятіть воду в каструлі (приблизно два літри), посоліть, додайте при бажанні лавровий лист.
  3. Опустіть в каструлю картоплю і варіть на середньому вогні. Цибулю і моркву обсмажте на сковороді з олією.
  4. Заморожені креветки опустіть в окріп на кілька хвилин, потім відкиньте на друшляк, просушіть і очистіть. Великі креветки можна розрізати на дві-три частини кожну. Наріжте невеликими кубиками плавлені сирки.
  5. Викладіть в невеликий сотейник і поставте на вогонь. Як тільки сир повністю розплавиться, перекладіть його в каструлю. Потім в каструлю додайте креветки і через хвилину зніміть суп з вогню.

Як подавати суп

Посипавши свіжою подрібненою зеленню, подавайте до столу. Суп також можна прикрасити смаженими креветками або сухариками.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом салату з креветок з черрі і руколою . Ми також писали, як приготувати пасту з креветками і цукіні .