Як зварити простий компот з яблук і мандаринів

8 січня 2020, 16:57
Рецепт швидкого компоту з зимових фруктів

Компот з яблук і мандаринів

Зима – головний сезон мандаринів . Але якщо вам попалися не дуже солодкі фрукти, зваріть з них компот з додаванням яблук. Такий напій буде до смаку всій родині.

Дивіться відео, як зробити компот з мандаринів з розмарином і м'ятою:

Реклама

Читайте також:

Компот з яблук і мандаринів

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 46 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 великих яблука
  • 6 мандаринів
  • 100 г цукру або за смаком
  • 5 л води

Спосіб приготування:

  1. Почистити мандарини і розібрати їх на часточки.
  2. Яблука розрізати на четвертинки, видалити хвостики і насіння. Шкірку зберегти – в ній багато вітамінів.
  3. Залити фрукти водою і довести до кипіння.
  4. Зменшити вогонь, засипати цукор, перемішати і варити під кришкою приблизно 20 хвилин.
  5. Компот остудити, процідити.

Корисна порада

Яблука в рецепті можна замінити грушами, а мандарини – апельсинами. Крім цього, в напій можна додати жменю журавлини.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати желе з компоту . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати лукум з мандаринів .