Як зварити пісний суп з сочевиці з овочами

27 листопада 2019, 18:01
Швидкий і смачний суп для поста

Пісний суп із сочевиці

Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, яйця і молоко.

Дивіться відео, як приготувати смачний гарбузовий суп:

Реклама

Ми поділимося рецептом простого супу з сочевиці, який можна приготувати на обід. В'ялені томати надають цій гарячій страві пікантний смак.

Читайте також:

Реклама

Пісний суп з сочевицею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 35 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 2 жмені
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Сушені томати – 1 жменя
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Сіль перець
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Сочевицю промити, залити водою і поставити варити.
  2. Тим часом очистити картоплю і нарізати її брусочками. Додати до сочевиці.
  3. Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на тертці. Пасерувати овочі.
  4. Сушені томати залити гарячою водою і дати постояти близько 15 хвилин.
  5. Пасеровані овочі додати в суп. Нарізати томати кубиком, відправити в каструлю.
  6. Посолити, поперчити і варити до готовності За 5 хвилин до кінця приготування додати чебрець.

Чим корисна сочевиця для здоров'я

У сочевиці велика кількість мікроелементів: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, а також жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що впливають на здоров'я шкіри і волосся, імунітет.

Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. Також вона стимулює обмін речовин, що дозволяє швидше знижувати вагу. Клітковина в її складі знижує відчуття голоду, і покращує травлення.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з сочевиці, грибів і квасолі . "Сьогодні" також ділилися рецептом дієтичного супу з сочевиці від Аніти Луценко.