Як зварити незвичайне варення з кульбаби

28 квітня 2020, 13:11
Кульбаби для варення збирають в кінці весни

Варення з кульбабок

Варення з кульбаби дуже смачне і незвичне. Завдяки своєму бурштиновому кольору і тягучій консистенції воно нагадує мед.

Щоб варення вдалося, кульбаби слід правильно зібрати. Зривати потрібно тільки квіти, що повністю розпустилися, бажано в середині дня.

Реклама

Потім кульбаби треба акуратно промити і замочити на добу, щоб пішла гіркота. Перетримувати не потрібно, інакше вони зіпсуються.

Варення з кульбаби з апельсином і лимоном

Варення з кульбабок

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 191 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 300 квіток кульбаби
  • 1 л кип'яченої води
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1 кг цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Свіжозібрані квітки кульбаби (тільки жовту частину) помити і залити літром кип'яченої води.
  2. Лимон і апельсин добре помити, нарізати шматочками і змішати з квітками і водою.
  3. Варити протягом 20 хвилин, зняти з плити і дати постояти 3 години. Процідити через дрібне сито.
  4. В отриману рідину додати цукор і варити на повільному вогні 6 годин, помішуючи. Щоб перевірити готовність, капніть трохи варення на блюдце – воно повинно застигнути як крапля меду.
  5. Розлити варення по стерилізованих банках, в кожну банку додати шматочок лимона. Закрити прокип'яченими кришками.

На замітку

Кульбаба в великих кількостях містить вітаміни А і групи В, аскорбінову кислоту (вітамін С). Присутні в ній такі мінеральні речовини, як натрій, калій, марганець, магній, залізо, мідь.

Дивіться відео, як приготувати варення з кульбаби:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати апельсиновий джем . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом грушевого варення .