Як зварити крем-суп: три прості рецепти

4 лютого 2020, 12:06
Кращі рецепти крем-супів з фото

У склад крем-супу входять вершки

Крем-супи – дуже легкі, смачні і прості . До речі, не плутайте їх з супами-пюре. Головна відмінність полягає в тому, що в крем-супи обов'язково входять молоко або вершки.

Дивіться відео, як приготувати крем-суп з запеченого гарбуза:

Реклама

Ми пропонуємо приготувати прості і смачні крем-супи з броколі, грибів і гарбуза. Вони підійдуть навіть для дитячого харчування.

Читайте також:

Реклама

Крем-суп з броколі

Суп з броколі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г броколі
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 500 мл овочевого або курячого бульйону
  • 200 мл вершків
  • Сіль, перець
  • Зелень – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Броколі розділити на суцвіття.
  2. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити в сотейнику на оливковій олії.
  3. Додати броколі і тушкувати протягом п'яти хвилин.
  4. Влити бульйон і варити 10 хвилин.
  5. Додати вершки і довести до кипіння.
  6. Подрібнити суп за допомогою погружного блендера, посолити і поперчити.
  7. Подавати крем-суп з броколі разом з грінками.

Гарбузово-картопляний суп з куркою

Крем-суп з гарбуза

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 3-4 картоплини
  • 1 куряче філе
  • 1-1.5 л бульйону
  • Сіль за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст.л. олії

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями. Куряче філе помити і нарізати невеликими шматочками. Гарбуз і картоплю почистити, нарізати кубиками.
  2. Розігріти в каструлі з товстим дном олію, обсмажити цибулю до м'якості. Додати шматочки курки, готувати, поки вона не побіліє. Всипати шматочки овочів і тушкувати під кришкою до м'якості. Посолити і поперчити.
  3. Перетворити суміш на пюре і влити стільки бульйону, щоб суп вийшов бажаної консистенції. При необхідності ще раз посолити. Подати суп з гарбузовим насінням або грінками.

Крем-суп із шампіньйонів

Грибний крем-суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст.л. борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 600 мл курячого бульйону
  • 200 мл вершків
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гриби і цибулю довільно нарізати і обсмажити на олії до м'якості.
  2. Покласти в чашу блендера, залити склянкою бульйону і подрібнити.
  3. У каструлі розтопити вершкове масло, вмішати в нього борошно і обсмажити протягом півтора-двох хвилин. Потім поступово, постійно помішуючи, влити бульйон і довести його до кипіння.
  4. Додати подрібнені шампіньйони, перемішати і знову довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і готувати суп на маленькому вогні ще сім хвилин.
  5. Потім влити вершки, ще раз довести до кипіння і зняти з вогню. Подавати суп гарячим з грінками.

Порада: Якщо суп вийшов дуже густим, можна долити трохи теплого бульйону або вершків до бажаної консистенції.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон . "Сьогодні" також ділилися рецептами грінок для супу .