Як врятувати печінку від впливу токсинів

25 серпня 2017, 05:44
Вчені рекомендують регулярно вживати морську рибу, що очистити печінку

Якщо ваша печінка ослабне, вона трохи збільшиться в розмірах, набрякне і навіть може змінити колір. Фото: sovdok.ru

Морські види риб захищають печінку від розвитку різних захворювань. До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету. При регулярному включенні в раціон морської риби відбувається, як висловилися самі вчені, "блокування печінки від проникнення хвороботворних мікробів", пише Medikforum.ru.

Фахівці проаналізували дані спостережень за людьми, які їли рибу і риб'ячий жир, – з'ясувалося, що у них у всіх було відзначено зниження ймовірності ожиріння печінки і появи цукрового діабету.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За словами авторів дослідження, морська риба містить в своєму складі речовини, які знижують рівень холестерину в крові і мінімізують ризик, пов'язаний з розвитком атеросклерозу. Зокрема, в ній присутні легкі для засвоєння білки і цінні амінокислоти. Регулярно вживання морської риби дозволяє поліпшити показники артеріального тиску, захищає від гіпертонії, а також нормалізує процес вироблення інсуліну, тим самим благотворно впливаючи на загальний рівень цукру в крові.

Нагадаємо, медики відкрили дивовижний механізм відновлення печінки. Дослідники пропонують лікувати пошкоджений орган методом імплантації пацієнту його ж холангіоцитів.