Як зробити жульєн з червоною рибою і грибами в духовці

23 січня 2020, 19:12
Рецепт гарячої закуски з риби і печериць

Жульєн з рибою

Спочатку жульєном у французькій кухні називалося не конкретне блюдо, а спосіб нарізки продуктів для салатів, супів і соусів – соломкою. А ось у нас жульєном зазвичай називають гарячу закуску з грибів, курки або риби.

Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:

Реклама

Ми радимо зробити жульєн з червоною рибою, печерицями та сиром. Він виходить дуже ситним і смачним.

Читайте також:

Реклама

Жюльєн з рибою і грибами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 142 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти на тертці.
  2. Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати. Гриби – навпіл і нарізати тонкими пластинками.
  3. Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, поки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
  4. Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди.
  5. Цибулю обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  6. Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати.
  7. Влити вершки і готувати, помішуючи, поки соус не загусне.
  8. Розкласти жюльен по кокотницях, посипати натертим сиром.
  9. Поставити в розігріту до 200 ºС духовку і запікати близько 10 хвилин.

Корисна порада

Ви можете використовувати будь-яку червону рибу: форель, сьомгу, горбушу. Головне, щоб вона була без шкіри і кісток.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом жульєну в булочках . "Сьогодні" також розповідали, як зробити м'ясний жюльєн з картоплею .