Як приготувати варення з кавунової м'якоті на зиму

5 серпня 2020, 15:43
Рецепт простого домашнього варення з м'якоті кавуна

Зазвичай кавунове варення готують з кірок, але з м'якоті воно виходить не менш смачним. Головне, вибрати стиглий і солодкий кавун.

Варення готове, коли пропадає пінка, а сироп стає прозорим. Також на готовність перевірити можна, якщо капнути на блюдце: готове варення не розтікається.

Реклама

Не зберігайте заготовку довше 1 року – вона втрачає смакові якості і вітаміни.

Варення з кавуна на зиму

Варення з кавуна на зиму

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 238 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • Кавун або диня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 л

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Знімаємо шкірку з плодів, кісточки можна не виймати.
  2. Варимо цукровий сироп, потім кладемо в нього шматочки кавуна або дині. Це досить ніжні продукти, тому легко розварюються.
  3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до самого мінімуму і варимо приблизно 1,5 години.

Корисна порада

У цей варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.

Дивіться відео, як вибирати кавуни і дині:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити десерти з кавуна, а також ділилися рецептом кавунового зефіру.