Як зробити гарбузовий мармелад в домашніх умовах

16 грудня 2019, 09:00
Рецепт смачної і корисної пісної солодощі

Гарбузовий мармелад для запальних Овнів

Різдвяний піст 2019-2020 триває 40 днів – з 28 листопада по 6 січня. У цей час не можна вживати продукти тваринного походження – м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як зробити смачну кашу з гарбуза:

Реклама

Якщо ви хочете приготувати пісну солодкість, зробіть мармелад з гарбузового пюре на агар-агар. Він смачний, просто готується і містить масу корисних речовин.

Читайте також:

Реклама

Гарбузовий мармелад

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 150 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Вода – 80 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Агар-агар – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз помийте, очистіть від шкірки, волокон і насіння. Наріжте м'якоть на кубики, складіть у каструлю, влийте 80 мл води і поставте на середній вогонь.
  2. Накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння і тушкуйте гарбуз до м'якості протягом 15 хвилин, помішуючи. Готові шматочки повинні стати м'якими і легко протикати виделкою.
  3. Гарбуз трохи остудіть і подрібніть блендером до однорідної маси без грудочок, додайте лимонний сік і цукор. Перелийте гарбузове пюре знову в каструлю, поставте на невеликий вогонь і проваріть 1 хвилину.
  4. Всипте агар-агар, перемішайте і прокип'ятіть ще хвилину, постійно помішуючи. Гарячу масу відразу ж перелийте в маленькі силіконові формочки, дайте охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник. Через 15-20 хвилин гарбузовий мармелад буде готовий.

Корисні поради

Можна обваляти мармелад в крохмалі, цукрі, кокосовій стружці або кунжуті, щоб зробити цукерки смачніші і заодно не дати їм злипнутися;

Якщо у вас немає фігурних форм для мармеладу, то влийте гаряче пюре в будь-який пластиковий контейнер, попередньо застелений пергаментним папером. Потім вийміть і поріжте на квадрати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити цукати з гарбуза . "Сьогодні" також писали, як приготувати гарбузове пюре .