Як зробити сирну паску "Три шоколаду"

15 квітня 2020, 09:00
Рецепт смачної і оригінальної сирної паски

Сирна паска "Три шоколади" заварна

"Три шоколаду" – це не тільки торт, але і один з кращих рецептів сирної паски. Вона виходить не тільки смачною, а й дуже ошатною.

Для приготування паски потрібно використовувати жирний, м'який і не занадто вологий сир. В ідеалі він повинен бути домашнім.

Реклама

Сирна паска "Три шоколади"

Сирна паска "Три шоколади" заварна

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час на охолодження

Інгредієнти:

  • 500 г домашнього сиру
  • 200 г сметани
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 50 г чорного шоколаду
  • 50 г молочного шоколаду
  • 50 білого шоколаду
  • 2 ст.л. шоколадної стружки
  • 2 ст.л. подрібненого фундука
  • 2 ст.л. кокосової стружки
  • Розтоплений шоколад, кондитерська посипка – для декору

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сир протерти через сито, перемішати з розм'якшеним вершковим маслом. Додати сметану і цукрову пудру.
  2. Шоколад окремо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  3. Розділити сирну масу на три рівні частини і в кожну додати різний вид шоколаду.
  4. У масу з темним шоколадом додати шоколадну стружку, в масу з молочним шоколадом – горішки, в масу з білим шоколадом – кокосову стружку.
  5. Потім викласти сирну масу шарами в застелену марлею форму – спочатку з білим шоколадом, потім з молочним, а в кінці – з темним. Акуратно накрити зверху марлею, поставити гніт і поставити в холодильник приблизно на добу. За цей час стече зайва сироватка.
  6. Через добу з сирної паски зняти вантаж, прибрати марлю і перевернути її на блюдо. За бажанням полити зверху розтопленим шоколадом і прикрасити кондитерської посипкою.

На замітку

Як вантаж можна використовувати банку з водою.

Дивіться відео, як зробити сиру сирну паску за рецептом Григорія Германа:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю . Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької .