Як зробити сирне печиво з горіхами

4 листопада 2019, 15:00
Сирне печиво виходить дуже смачним і м'яким

Домашнє сирне печиво – приємне доповнення до чашки кави, чаю або горняти молока. Така випічка сподобається як дорослим, так і дітям.

Дивіться відео, яке печиво люблять українські зірки:

Реклама

Для приготування сирного печива потрібно оптимально використовувати сир жирністю не менше 5%. Він не дуже сухий, тому зробить випічку ніжною і смачною.

Читайте також:

Реклама

Сирне печиво з горіхами

Час приготування:

  • більше 3-х годин

калорійність:

Реклама
  • 315 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г нежирного сиру
  • 1 стакан мигдального борошна
  • 1 стакан пшеничного борошна
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • Кілька крапель мигдальної есенції
  • 1/2 – 3/4 склянки подрібнених горіхів
  • Трохи коричневого цукру – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Масло добре перемішуємо з цукровою пудрою і сіллю, додаємо сир, мигдалеву есенцію, мигдалеве борошно, подрібнені горішки і ще раз перемішуємо все разом.
  2. Пшеничне борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо до отриманої маси. Замішуємо однорідне тісто. Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 3 години.
  3. Розігріваємо духовку до 180 ° C.
  4. Злегка посипаємо робочу поверхню борошном, розгортаємо тісто в шар товщиною 3-5 мм, вирізаємо формочкою печиво, укладаємо на деко, застелене папером для випічки і злегка змащене маслом.
  5. Посипаємо заготовки коричневим цукром і випікаємо 10-12 хвилин до золотавого кольору.

Таємниці приготування сирного печива

  • Сир бажано вибирати пастоподібний, без крупинок;
  • Горіхи можна взяти будь-які: мигдаль, фундук, пекан, волоські;
  • У тісто можна додати дрібно натерту апельсинову або лимонну цедру;
  • Готове печиво потрібно зберігати в бляшанці, щоб воно довше залишалося свіжим.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.