Як приготувати млинці на пиві з грибами і сиром

26 травня 2020, 17:43
Рецепт закускових млинців з несолодкою начинкою

Млинці з грибами і сиром

Тонкі млинці можна пекти на молоці, сироватці, кефірі та навіть пиві. Останні мають яскравий хлібний аромат і чудово підходять для фарширування несолодкими начинками, наприклад грибами, зеленню і сиром.

Млинці на пиві можна готувати на сніданок або подавати як гарячу закуску. У будь-якому разі це рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Реклама

Млинці на пиві з грибною начинкою

Млинці з грибами і сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 151 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 200 г борошна
  • 3 яйця
  • 250 г жирної сметани
  • 200-300 мл світлого ячмінного пива
  • 150 г шпинату або руколи
  • По дрібці солі й цукру
  • Топлене масло
  • Рослинна олія для смаження

Читайте також:

Для начинки:

  • 300 г печериць
  • Топлене масло
  • 150 г бринзи
  • 100 г м'якого вершкового сиру
  • Сіль, мелений чорний перець

Дивіться відео, як зробити дріжджові млинці з медом:

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно для млинців у велику миску, додайте сіль і перець. Злегка збийте в іншій мисці яйця зі сметаною, влийте в борошно, ретельно перемішайте.
  2. Поступово помішуючи, влийте 200 мл пива, перемішайте до однорідності, накрийте і дайте настоятися 30 хвилин.
  3. У шпинату видаліть стебла, листя покладіть на суху гарячу сковороду, закрийте кришкою, готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Порубайте шпинат і ретельно відтисніть. Додайте шпинат у тісто і перевірте консистенцію – вона має бути як у рідкої сметани. За потреби додайте ще пива.
  4. Випікайте на добре розігрітій сковороді тонкі млинці, кожен раз змащуючи сковорідку олією. Тримайте готові млинці теплими в каструлі під кришкою.
  5. Для начинки наріжте шампіньйони тонкими скибочками, обсмажте у великій сковороді в топленому маслі на сильному вогні до випаровування рідини, 5-7 хвилин. Змішайте бринзу з вершковим сиром, змастіть цією сумішшю кожен млинець, посипте смаженими грибами і скрутіть у трубочку.

Як подавати млинці

Покладіть млинці в змащену маслом сковороду з товстим дном, прогрійте на слабкому вогні 5-7 хвилин. Подавайте негайно.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами солодких млинцевих пирогів. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати млинці з яблуками і сиром.