Панна котта
Панакота – один з найпопулярніших італійських десертів. Ніжна та легка, вона порадує незрівнянним смаком і не зашкодить фігурі.
Традиційна панакота має білий колір, але за бажання можна експериментувати і отримати багатошарове желе.
Вершкова панакота з фруктовим желе
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 247 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для фруктового желе:
- Яблуко – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 400 мл
- Мед квітковий – 300 г
- Желатин – 10 г
Для вершкового шару:
- Молоко – 200 мл
- Вершки 30%-ї жирності – 500 мл
- Мед квітковий – 100 г
- Цукор ванільний – 1 пакетик
- Желатин – 10 г
Для ягідного шару:
- Полуниця – 70 г
- Чорна смородина – 70 г
- Мед квітковий – 150 г
- Желатин – 4 г
Дивіться відео, як зробити фруктовий мус:
Спосіб приготування:
- Полуницю і смородину заливаємо водою (30-40 мл), ставимо на вогонь, даємо прокипіти. Знімаємо, протираємо через сито, даємо трохи охолонути, додаємо попередньо замочений желатин (4 г на 40 г води) і наприкінці – мед. Ще трохи охолоджуємо, наливаємо в келихи і ставимо в холодильник.
- Для вершкового шару можна взяти вершки меншої – 15-20%-ї – жирності, але тоді їх знадобиться 700 мл, а молоко не потрібне. Ставимо вершки і молоко на вогонь, додаємо ванільний цукор і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води). Доводимо до кипіння, відставляємо для охолодження. Додаємо мед і розливаємо поверх ягідного шару в келихи, ставимо в холодильник.
- Для верхнього шару можна зробити желе з пакета, а можна і самим. Для домашнього желе яблуко й апельсин очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою (400 мл) і ставимо на маленький вогонь. Тримаємо хвилин 20, даємо охолонути, додаємо мед і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води).
Як декорувати десерт
Щоб додатково прикрасити десерт, кладемо в келихи поверх вершкового шару будь-які фрукти або ягоди, заливаємо трохи рідким желе, даємо постояти, щоб фрукти "схватилися", і тільки потім вливаємо залишки желе. Ставимо в холодильник для повного застигання.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панакоту з ягідним кремом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панакоти.