Як зробити шоколадні трюфелі з еспресо

28 липня 2020, 12:19
Простий рецепт домашніх шоколадних цукерок з кавовим смаком

Шоколадний десерт за 15 хвилин

Французькі трюфелі можна зробити своїми руками. Цей чудовий десерт готується досить просто, головне, вибрати якісний шоколад.

Що сформувати трюфелі, потрібно відміряти дві чайні ложки шоколадної суміші і скачати її в кульку долонями, змоченими в холодній воді. Якщо суміш буде ставати занадто м'якою, слід поставити її в холодильник або морозильник і дати трохи затвердіти, перш ніж продовжувати робити цукерки.

Реклама

Готові кульки обкачати в темному какао-порошку і поставити в холодильник до подачі.

Шоколадно-кавові трюфелі

Шоколадний десерт за 15 хвилин

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 510 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 стакан жирних вершків
  • 100 мл еспрессо
  • 200 г чорного шоколаду
  • Цукор – за смаком
  • Какао
  • 1 ст.л. рома

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику нагріти вершки, трохи не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, додати шоколад, цукор, еспресо і перемішати до однорідного стану.
  2. Потім додати ром і вилити суміш у форму, застелену пергаментом або харчовою плівкою. Рівномірно розподілити, накрити плівкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години.
  3. Сформувати трюфелі бажаної форми і обваляти їх в какао. Зберігати в холодильнику, перед подачею дати постояти близько 5 хвилин при кімнатній температурі.

Корисна порада

Ви можете самі зварити міцну каву або купити чашечку еспресо в кав'ярні.

Дивіться відео, як приготувати шоколадну ковбаску:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити цукерки із сухофруктів в шоколаді, а також розповідали, як приготувати ромові трюфелі.