Як зробити рибні тефтелі з кабачком і томатним соусом

28 листопада 2019, 18:36
Рецепт дієтичних рибних кульок

Тефтелі рибні

Тефтелі з тріски з кабачками і ароматним томатним соусом – смачне, ситне і просте блюдо, яке можна приготувати на обід або вечерю. Воно добре поєднується з макаронами, рисом і картопляним пюре.

Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:

Реклама

Кабачки в рецепті можна замінити цукіні, морквою або гарбузом.

Читайте також:

Реклама

Тефтелі з тріски і кабачка в томатному соусі

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 61 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г філе тріски
  • 1 яйце
  • 1 маленький кабачок
  • 4 ст.л. мелених сухарів
  • Мускатний горіх
  • Мелений перець
  • Сіль

Для соусу:

  • 500 г пасати (протертих помідорів у власному соку)
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 1 маленький перець чилі
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сіль
  • Цукор
  • Петрушка – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус. Лук і стебло селери дрібно нарізати і готувати на сковороді в оливковій олії до м'якості, додати дрібно нарізаний перець чилі, влити пасат, довести до кипіння, посолити, додати цукор за смаком. Залишити в теплому місці.
  2. Філе тріски подрібнити в кухонному комбайні. Кабачок натерти на тертці і добре віджати.
  3. Змішати рибу, кабачок, мелені сухарі, яйце, дрібку мускатного горіха, мелений перець, посолити. Перемішати до однорідної маси.
  4. Приготований заздалегідь соус поставити на вогонь, довести до кипіння.
  5. Зробити з рибного фаршу кульки розміром з волоський горіх і опустити їх в киплячий соус. Тушкувати близько 20 хвилин, перевернувши один раз і стежачи, щоб соус не википів.

Як подавати тефтелі з риби

Подавати рибні тефтелі з відвареним рисом, посипавши зеленню петрушки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати котлети в фользі з беконом . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибних котлет в мультиварці .