Як зробити рагу з курячого філе з літніми овочами

21 липня 2020, 19:04
Готуємо тушковану курячу грудку з баклажанами, помідорами і перцем

Рагу з курки і баклажанів

Найвідоміші рагу готують з літніх овочів: кабачків, баклажанів, солодкого перцю, стручкової квасолі, свіжих помідорів. Часто в рецептах з'являється картопля. Змінюючи набір овочів і спецій, ви кожного разу будете отримувати новий смак.

Рагу з курячим філе, баклажанами, томатами і болгарським перцем – проста, корисна і дуже апетитна страва, ідеальна для літньої вечері.

Реклама

Тушковане куряче філе з баклажанами

Рагу з курки і баклажанів

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 92 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 куряче філе або 2 філе стегон
  • 2 середніх баклажани
  • 3 середніх помідори
  • 2-3 солодких перці
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Щіпка меленого перцю
  • 3 ст.л. томатного соусу
  • Соняшникова олія
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикрашання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
  2. Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  3. З цибулі зніміть шкірку. Дрібно її наріжте.
  4. Розігрійте олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин.
  5. Як тільки м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
  6. Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
  7. Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
  8. Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.

Корисна порада

Ви можете додати до страви різні прянощі: прованські трави, часник, кумин, сумах.

Дивіться відео, як зробити рагу на грилі:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом тушкованих баклажанів .